ОПТИКС участва в международната изложба за отбранителна техника “Хемус 2020”

През изминалата седмица от 30 септември до 2 октомври в Пловдив се проведе Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2020“. На изложението ОПТИКС демонстрира последните технически решения на компанията за погранично наблюдение, нощно виждане, термовизионни уреди и системи, подходящи за реализиране на оперативните задачи на армейските и полицейски сили. Гости на демонстрационните щандове на компанията бяха Президентът на Република България Румен Радев, Вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, министри от няколко чужди страни, посланици и военни аташета. Изключителен интерес предизвикаха атрактивно демонстрираните мултисензорни системи OPTIX GUARD, както и функционалностите на новите изделия с разработения от ОПТИКС термовизионен модул X-core.

В рамките на изложението компанията участва в Индустриален форум, организиран от Министерствата на отбраната и на икономиката, както и в двустранна среща на бизнеса между България и Испания.

„Хемус 2020“ е единственото изложение в сферата на отбраната през тази година, което се провежда на Балканския полуостров, а тазгодишното му издание чества своята 25-годишна традиция.